حکومت عربستان سعودی که تفسیر بسیار سخت گیرانه ای از اسلام دارد، نگرش آتئیستی را تهدیدی جدی برای خود می داند. دولت عربستان اوائل 2014 اعلام کرد که از لحاظ قانونی جرم آتئیست بودن با تروریست بودن برابر است. در حالیکه در نظر سنجی منتشر شده توسط موسسه تحقیقاتی گالوپ/ وین در 2012 مشخص شد که 19 درصد از جمعیت این کشور واجبات دینی را به جا نیاورده و 5 درصد دیگر نیز خود را آتئیست دانستند، اما همین نظر سنجی نشان داد که فقط 9 درصد از مردم در عراق به واجبات دینی عمل نمیکنند و البته هیچ مورد آتئیستی در این کشور ثبت نشد.
واکنش اسلام رادیکالیستی به مردمی که به دین خود پشت میکنند چیزی جز تهدید جدی نیست. از نظر اسلام پراکندن بذر اختلاف گناه بزرگی به شمار می آید و کسی که وجود خدا را انکار کند، میتواند به سادگی متهم به اختلاف پراکنی در دین شود. البته نقش سیاست را نیز نمیتوان در این زمینه نادیده گرفت، مثلاً حکومت مصر در 2013 حزب اخوانالمسلمین را که نتوانسته بود با آتئیست قاطعانه برخورد کند، از قدرت کنار گذاشت. رهبران سیاسی قاهره در آن زمان برای جلوگیری از به قدرت برگشتن اخوان المسلمین، خود را مدافعان دین جا زدند.
گرچه آتئیست بودن در اکثر کشورهای عربی کاملا غیر قانونی نیست اما قوانینی که بر علیه توهین به مذهب وجود دارد، فضا را برای برخورد شدید با آتئیسم باز می گذارد و پروندههایی از این دست بارها و بارها توسط گروههای حقوق مدنی و بشری به ثبت رسیده است. در دسامبر 2014 نیروهای امنیتی قاهره به قهوه خانه ایی که محل دیدار آتئیست ها بود با این بهانه که آنها آئین شیطانی بجا می آورند، حمله کردند. انجمن آتئیست های مصر در آن زمان در صفحه فیسبوک خود نوشت که حتی گروه اخوانالمسلمین وقتی بر سر قدرت بود تا این حد پيش نرفته بود.